troostkaarten

TROOSTPOST – troostende woorden

Welke woorden bieden er troost?

Wat schrijf je op een kaartje? Ik vind het telkens opnieuw best een moeilijke opdracht. En misschien is dit wel herkenbaar voor jou, dat je een kaartje wilt schrijven naar iemand die het moeilijk geeft, maar dat je de juiste woorden niet vindt.

We vervallen vaak in clichés zoals ‘veel sterkte’ of ‘innige deelneming’ of ‘beterschapswensen’. Heel eerlijk? Die weinigzeggende zinnen van vroeger geven mij de kriebels. Het zijn zinnetjes die bijna automatisch naar boven komen. Ik wil er graag verandering in brengen. Iemand die rouwt, door een moeilijke periode gaat of het even allemaal niet meer ziet, hoeft toch niet sterk te zijn? We zijn het zo gewend om die woorden te gebruiken, dat we amper stilstaan bij hun betekenis.

Een klein gebaar met een grote impact

Wij geloven dat het de kleine dingen zijn, die het verschil maken. Ga even zitten en neem je tijd om je kaartje te schrijven. Schenk je aandacht, het is het mooiste geschenk, echt. Denk na over de boodschap die je wil overbrengen. Het belangrijkste is erkenning en ruimte voor het verdriet, voor hun gevoel. Kaartjes waar je iets persoonlijks op schrijft, dat zijn de kaartjes die raken en steun geven.

Haal een herinnering op of pen een passend gedichtje neer. Misschien vond iemand anders de passende woorden voor jou, denk maar aan Toon Hermans of de poëtische verhalen van Toon Tellegem. Hou het vooral persoonlijk, zo biedt je troost en maak je verbinding.

Woordeloos

Weet je niet wat je moet schrijven? Ook dat kan je iemand vertellen! Je kan ook niet altijd ergens woorden voor vinden. Dat je laat weten dat je aan iemand denkt, is heel veel waard! Of plan een wandeling in. Naast elkaar wandelen en praten is vaak makkelijker dan wanneer je voor elkaar zit. Probeer maar eens uit, het werkt. Echt.

Een gebaar van liefde

Achter elke troostkaart schuilt er een verhaal van liefde en zorg. Wij nodigen je uit om deel uit te maken van dit verhaal, om samen warmte en licht te verspreiden in tijden van nood. Stuur een troostkaart naar iemand die het kan gebruiken en laat zien dat liefde en steun altijd aanwezig zijn, zelfs in de moeilijkste tijden.

Met onze troostkaarten blijven we ver weg van de clichés. Wil jij iemand wat zachtheid en troost wensen? Je kan al onze troostpost hier vinden.

Ik maakte op Pinterest een bord met tekstjes die je op je troostpost kunt schrijven. Neem gerust een kijkje, misschien zit er iets tussen die jou ook raakt.

Geen producten in je winkelwagen