kleine gelukjes

DIY vertier tijdens de zomermaanden

Voel jij de energie van de zomer?

Eindelijk meer tijd voor jezelf. Of ontspanning, plezier en verbinding zoeken met je mini-me’s!

De zomervakantie staat voor de deur. De kids hebben binnenkort maar liefst 2 volle maanden vakantie! Op zoek naar creatieve ideetjes om de koters te vermaken? Wij hebben enkele leuke activiteiten in petto!

Samen kleur versturen met kleurpost

De kleurpost kaarten zijn hier bij ons thuis een grote hit. Zelf een kaartje kleur geven en nadien mogen posten in de grote brievenbus. Win- win als je het onze kleine kapoen vraagt.

De lijntekening op het kaartje vormt de basis. Jij maakt het persoonlijk! Voeg kleur of tekst toe, stempel, sticker, verf… Alles kan, alles mag! Je kan het zo gek niet bedenken. En dan ligt er zomaar eventjes een super persoonlijke wenskaart voor je om te versturen & iemands dag mee op te fleuren.

Het resultaat spreekt voor zich: kinderen super fier op hun eigen wenskaart en de ontvanger helemaal verliefd op het resultaat. Je verstuurt gewoon een uniek kunstwerkje naar vrienden en familie. Dus laat je kids gezellig in hun creatieve bubbel kruipen en haal die potloden en verf maar boven. Ook leuk om mee te nemen op vakantie of als uniek kampkaartje!

De kaartjes zijn gedrukt op hoogwaardig papier met een mooie textuur. Net zoals het aquarelle papier waar we zelf op schilderen. De kaartjes kunnen dus perfect tegen een kleurrijk stootje.

Krijtstiften klaar, raamtekenen maar!

Deze creatieve activiteit valt zeker in de smaak bij je kadeetjes. Normaal mogen ze nooit op het raam tekenen, dus extra punten voor de mama & papa, tante, oom, oma & opa, …! Dingen die normaal niet mogen, zijn nu éénmaal altijd extra leuk.

Het mooiste van zo’n raamtekening? Het trotse gevoel bij jezelf of je kleine spruiten. Bestaat er nog een betere reden om je ramen even niet te poetsen?

Met onze raamtekening pakketten bepaal je zelf je compositie. Het pakket bevat 2x sjablonen in posterformaat en 5 extra sjablonen om er iets persoonlijks van te maken. Met de bijgeleverde witte raamstift kan je onmiddellijk aan de slag.

Easy peasy lemon squeezy! Plak het sjabloon aan de buitenkant van het raam en overtrek de tekening aan de binnenkant. Zomerbuitjes of hitte onweer kunnen we niet uitsluiten tijdens juli & augustus. Zo spoelt je zomergevoel niet weg door de regen. En hou je toch een stralende summer vibe in je huis, zelf tijdens die plensbuien. Ook weer mooi meegenomen.

Tip!

Trommel alle kids van in je straat, buurt, dorp op. Teken er samen op los, verstop kleine details en maak er een ware raamtekening zoektocht van.

Wil je de raamtekening er terug af? Gebruik dan gewoon water, zeep & een spons. Lekker makkelijk.

Onze raamtekening pakketten zijn perfect voor creatieve kids vanaf 7-8 jaar. Ideaal als cadeautje én activiteit tijdens een verjaardagsfeestje.

Wil jij wel wat extra kleur?

Maak van je raamtekening een grote gezellige kleurplaat! Schilder je raamtekening in met verf! Met kleur kan je leuke accenten aanbrengen in je tekening. Zo trekt je kunstwerk nog meer de aandacht of kun je bepaalde delen extra in de verf zetten.

Wanneer de lijnen van je raamtekening op je ramen staan, kun je de tekening gewoon inkleuren met plakkaatverf. Het mooiste resultaat krijg je door te tamponneren met een kwast of een sponsje. Wanneer je in stroken verft, zal deze na het drogen sneller afbladeren.

Het is handig om kwasten of sponsjes in verschillende groottes te gebruiken. Sommige kleine stukjes zijn makkelijker met een klein kwastje. Omgekeerd werkt het natuurlijk net zo. Wil je de kleuren wat intenser? Wacht tot de verf droog is en breng een extra laagje aan.

Heb je nog extra krijtstiften liggen in verschillende kleurtjes? Grote en kleine stukjes van de tekening kun je beter zichtbaar maken door ze wat textuur te geven. Je kan ze bv. opvullen met lijnen, driehoekjes, korte streepjes, stippen,… Of je kan het ook volledig inkleuren natuurlijk.

Verwijderen doe je best met een krabbertje voor de kookplaat of een glaskrabbertje. Zo eentje om de sneeuw van je voorruit te krabben tijdens de winter werkt ook hiervoor prima.

We zijn nieuwsgierige aagjes!

Zijn jij of de kiddo’s aan de slag gegaan met onze raamtekeningen en/of kleurpost? Tag ons op Instagram of stuur ons je foto via mail & wie weet krijg jij later gratis de winter editie opgestuurd van ons raamtekening pakket of kleurpost!

Heb je genoten van onze hersenkronkels? Eén keer per maand versturen een club mail met kleine ideetjes, een inspirerende quote of een goed boek. Gewoon een brief vol mooie, kleine gelukjes, overpeinzingen en een blik achter onze schermen. Wil je niets missen? Inschrijven kun je hieronder.

Geen producten in je winkelwagen