creatief proces

Zonnekriebels op je ramen

Raamtekening vol lentegevoel & zonnestralen

Hallo raamtekening vol vlinders, bloemen, vogels en bijen. Wij worden hier super vrolijk van. Jij ook?

Nu de lente officieel zijn intrede maakte en we de winterdipjes vrolijk uitzwaaiden, kunnen we niet wachten op al het groen in de natuur! We speuren naar verse knopjes en bloesems, genieten van elke zonnestraal en de vrolijke melodietjes van onze gevleugelde vrienden. Laat de natuur maar helemaal losgaan, wij hebben zin in kleur! En net daarom brengen we graag ook de lente naar jullie huizen. Na het warme onthaal dat jullie gaven aan onze Kerst en winter raamtekeningen (waarvoor een super grote DANKJEWEL), kriebelde het om onze raamtekening pakketten verder uit te breiden. En voila, enter ons raamtekening pakket vol zonnekriebels.

Bloemen, vogelnestjes, takken vol bloesems, insecten, vogels en vliegerplezier om je ramen te verfraaien. We hopen dat de nieuwe tekeningen je mooie momenten met je (klein)kinderen mogen brengen. En wie weet, in de kleine dingen die ons een goed gevoel geven, vinden we misschien ook een beetje geluk.

heerlijke bloemengeur opsnuiven

Hoe werkt dat eigenlijk zo’n raamtekening?

Een raamtekening is makkelijk zelf te maken en brengt het heerlijke lente gevoel onmiddellijk in huis. Dankzij de sjablonen teken je zelf een mooie raamtekening in een handomdraai. Knip de tekeningen uit en kleef ze met washi-tape op je ramen. Teken over & tadaaa, een raam vol plezier! Voeg kleine strikjes toe aan de vogelhuisjes & speel met het idee van hangende elementen door ze te laten hangen met een touwtje aan de takken van de bloesemtak. Voeg kleine stipjes toe aan de weg die de insecten volgen, versier de huisjes, … maak er je eigen ding van en beleef er vooral veel plezier aan! Onze voorbeeldjes zijn enkel een suggestie, rangschik de ontwerpen vooral zoals je zelf wilt. Vermenigvuldig ze of verander enkele details als je de inspiratie voelt opborrelen.

Ieder raamtekening pakket bevat trouwens een krijtstift, een handleiding en handige tips. Zo kun je onmiddellijk aan de slag. Je ontvangt twee grote poster sjablonen en 5 bladen vol extra’s voor de creatieve afwerking.

Hoe zet je jouw raamtekening best op de foto?

Zelf nemen we graag een foto van binnen naar buiten. We houden van het mooie wolkenspel op de achtergrond. Je neemt je foto daarbij best vanuit een schuine hoek. Je fotografeert je raamtekening dus van links of rechts en richt je hierbij lichtjes naar boven. Wanneer je er recht voor gaat staan zul je nl. jezelf en andere dingen zien in de reflectie. Wat natuurlijk ook een leuk effect kan geven aan je foto ;).

Of maak je foto buiten. Buiten zie je je tekening nl. nog veel beter dan aan de binnenkant want je hebt geen last van het tegenlicht. Als je wacht tot de zon laag genoeg zit, zal je ook minder last hebben van reflectie. Wanneer je vanaf buiten je foto maakt krijg je ook beter de mooie witte lijnen van je raamtekening gefotografeerd.

Het schaduwspel op je muur, vloer en gordijnen zijn voor ons één van de leukste dingen aan een tekening op je raam. Je geniet er gewoon de hele dag van.

Wil jij ook wel aan de slag met zo’n originele raamtekening? Je kan ze hierzo vinden:

Bestaat er nog een betere reden om je ramen even niet te poetsen? We kunnen niet wachten om jullie huizen te zien bloeien op Instagram! Tag ons of gebruik #studiobertha & wie weet krijg jij later de winter editie opgestuurd!

Heb je genoten van onze hersenkronkels? Eén keer per maand versturen een nieuwsbrief met kleine ideetjes, een inspirerende quote of een goed boek. Gewoon een brief vol mooie, kleine gelukjes en overpeinzingen. Wil je niets missen? Inschrijven is de boodschap.

Geen producten in je winkelwagen