kleine gelukjes

Hersenspinsels & kleine gelukjes

Hé hallo! 

Welkom hier. We zijn zó blij dat je onze website bezoekt en onze gedachten leest. 

We denken er al lang over na om een blog op te starten. Het kwam er nooit van. Uitstelgedrag maal duizend als het hierop aankomt. Het is onze valkuil steeds te denken dat niets interessant genoeg is om te vertellen of aan jou te tonen. Maar het werk van andere ondernemers en illustrators vertellen meer wanneer je het verhaal erachter ken. Het zijn nét de kleine dingen, de kleine dagelijkse inspiratiebronnen die we graag zien bij andere creatievelingen. En we geloven dat schijnbaar kleine details in het dagelijks leven zorgen voor de kleine gelukjes. Over tegenstrijdigheden gesproken. Dus voor één keer proberen we even niet alles te overdenken, minder vanuit het hoofd en meer vanuit het buikgevoel, kleine dingen te delen die het leven mooi maken. 

wandelen zorgt bij ons voor beweging in lichaam & hoofd

Het ontwerpen van onze nieuwe collectie liep als een rode draad doorheen onze zomer. Begin september lanceerden we onze nieuwe collectie op showUP. De hoop op een creatieve bubbel met z’n twee was er. Helaas pindakaas, het iedereen bekende kwakkelzomertje met bijhorende microben-uitbarstingen ten huize haalden ons snel uit het creatieve ideaalplaatje. Met één of twee zieke kindjes in huis werd er gebrainstormd tussen de zakdoeken en getekend tussen de knuffels en korte middagdutjes door. 

gelukkig kunnen schetsen al eens ingekleurd worden :).

De natuur met al z’n rijke kleuren vormde opnieuw ons uitgangspunt. De slaapmutjes die groeiden uit Nona haar geboortezaadjes kregen een ereplaats op een kaartje & in de 2022 kalender. De foto’s van de sneeuwpret met Otis vorige winter vormden de inspiratie voor de sneeuwpret op papier. De vele (opgetelde) uurtjes Pingu kijken en voorlezen uit zijn Pingu boek met een zieke Otis spelen hier misschien ook in mee. Pas achteraf hadden we door dat Otis zijn knuffelvriend een inspiratiebron is geweest. Stiekem worden we heel gelukkig van winterplezier op de tekentafel in volle zomer. Het heeft iets speciaals om in volle zon, likkend aan een ijsje te denken aan een ander soort ijsjes vreugde. Nadien ontwaken we precies uit voorwinterse winterslaap en verbazen ons erover dat de winterdagen nog 4 maand van ons verwijderd zijn. Oeps.

Half augustus vertrokken 16 nieuwe ontwerpen naar de drukker. We maakten er nog nooit eerder zoveel tegelijk. Insert een klein trots momentje en vreugdedansje wanneer de eerste druk hier op de stoep stond. 

Het lijkt alsof we wakker worden uit onze cocon en het oktober is. De overgang van zomer naar herfst maakt ons altijd blij. Het heerlijke herfstzonnetje waarop we getrakteerd worden, een echte nazomer. Een ochtend in de herfst voelt precies ook écht als een ochtend aan. Je ziet de dag starten, de zon die opkomt, het is nog fris, dauw op het gras. Heerlijk gewoon! 

een mooie zonsondergang kunnen we niet onbenut laten 🙂

En jij? Heb jij nog fijne plannen op de agenda staan voor de komende maand?

Heb je genoten van onze gedachtenspinsels? Eén keer per maand versturen een nieuwsbrief met kleine ideetjes, een inspirerende quote, een heerlijk recept, een goed boek. Gewoon vol mooie kleine gelukjes en overpeinzingen. Wil je niets missen? Inschrijven is de boodschap. 

Geen producten in je winkelwagen