We kennen allemaal wel iemand die recent iemand verloren is. Of iemand bij wie het verlies al even geleden is maar nog even vers. Troost verspreidt zich zo als een hartverwarmend vuurtje & het betekent zoveel méér dan gewoon een kaartje.

Vervallen in de grote clichés als ‘sterkte’of ‘innige deelneming’ voelen vaak niet helemaal goed. Stuur dan een extra warm rouwkaartje. Laat weten dat je aan ze denkt en aan de pijn, het gemis die ze voelen. Stuur een troostkaart en stop zo een XL-dosis liefde in een envelop.

De donkere dagen voelen voor veel mensen extra zwaar aan. Bomen zijn al hun blaadjes verloren, de dagen zijn korter en de feestdagen naderen. Sommige vrienden of familieleden hebben tijdens deze donkere dagen een extra dikke knuffel nodig. De kerstperiode kan een extra moeilijke periode worden door gemis of (aanslepende) ziekte. Hen een ‘fijne kerst’ of ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen, wringt wat. Het voelt niet helemaal goed.

Weet je niet goed wat schrijven? Ik denk aan je of een mooie herinnering die je hebt met de persoon die er niet meer is, zijn kleine dingen die veel zeggen. Of plan samen een wandelmoment in om verhalen op te halen. Gewoon doen dus.